Woontrend: de ovalen eettafel

Posted on Posted in Styling, Wooninspiratie

Manlief en ik zijn vandaag op tafeljacht geweest. We mogen nu elk weekend heerlijk woonshoppen, want we zijn op zoek naar spullen voor ons nieuwe huis. Gelukkig vinden we dat beide heel leuk om te doen!

Al lange tijd hebben we het over een ovalen tafel. Een rechthoekige eettafel heeft namelijk iedereen. Rond is helemaal hip en happening, erg leuk maar qua vorm niet mooi in de ruimte waar de tafel komt. En toen zagen we af en toe in een woonwinkel een ovalen tafel. Perfect voor ons! Maar je moet ze echt zoeken, vooral als je een betaalbare wilt. Gister waren we bij een grote woonboulevard met meer dan 50 winkels en in al die winkels hebben we in totaal maar 3 ovalen tafels gezien. Vandaag gingen we naar Loods5 in Amersfoort. Daar zagen we er ook een aantal!

Ik zet een paar mooie voor je op een rij.

 

ovalen tafel

 

Mooi, deze mix van natuurlijke en stoere materialen, met een bohemian feel en lekker veel groen.

 

ovalen tafel

 

Heel anders is deze eethoek. Een tafel met een dun blad (het middelste gedeelte is wel gewoon dik, en dus stevig) en metalen poot. Een strakke, industriële look! Mooi ook, met die witte stoeltjes erom heen.

 

ovalen tafel

 

En dan deze! Ik vind het vooral tof hoe deze strakke, hoogglans tafel is gecombineerd met een warm kleurrijk kleed en een tafellamp van hout. Dat vormt een mooi plaatje.

 

ovalen tafel

 

Deze grijze tafel vind ik erg gaaf. Echt een Scandinavische  look met alles eromheen: grijstinten, zwart en wit, grafische dessins (op de achtergrond) en natuurlijk dat mooie lichte hout. Prachtig! Toch mis ik zelf bij zo’n tafelblad de warme uitstraling van hout, zoals op de eerste foto.

Als laatste kwam ik deze prachtige tafel tegen:

 

ovalen tafel

 

Mooi licht hout en toch die warme uitstraling. Ook houd ik van die combinatie van een beetje landelijk door de vazen van keramiek op tafel en het rieten stoeltje, maar niet té. En die poster aan de wand erachter… die wil ik ook wel in mijn eethoek!

Ik ben geïnspireerd dit weekend! Een ovalen tafel, dat gaat hem worden. We slapen nog een paar nachtjes over welke precies, maar een houten bovenblad wordt het denk ik wel.

Welke look van hierboven is jouw favoriet? En stel je zou een nieuwe tafel kopen, zou je dan ook voor ovaal gaan?

6 thoughts on “Woontrend: de ovalen eettafel

  1. Hallo Nienke,

    Ook wij zijn op zoek naar een mooie ovalen tafel en vinden de vierde foto erg mooi! Heb je al deze tafels bij Loods 5 gezien of ook bij andere winkels?

    Groetjes,

    Ruud

  2. Hoi Nienke, we zijn op zoek naar een ovale tafel en kwamen daarbij jouw blog tegen. We vinden die industriële met het witte onderframe heel mooi. Bij loods 5 zie ik hem niet op de site staan, dus ik was benieuwd of jij het merk toevallig nog weet. Mogelijk kunnen we hem nog ergens anders vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *