Verhuizen = moodboard maken!

Posted on Posted in Styling

Van de week kwam mijn man met het leuke idee om allebei een moodboard te maken van onze toekomstige woonkamer. We zitten namelijk midden in het proces van het verkopen van ons appartement en het zoeken naar een nieuwe woning. Spannend! Niet een beetje, kan ik je vertellen, maar slapeloze-nachten-zo-spannend! Eén van mijn nachtelijke overdenkingen gaat natuurlijk over de inrichting en styling van ons nieuwe huis. Beetje lastig als je nog niet precies weet waar je gaat wonen. Een moodboard was dus echt het perfecte idee.

Zoals je weet ga je bij het maken van een moodboard op zoek naar plaatjes die je mooi vindt, die bij je smaak en gevoel passen en die weergeven hoe je wil dat je thuis eruit ziet. Uiteindelijk geeft het moodboard weer welke sfeer, stijl, kleur- en materiaalgebruik je wilt toepassen in je huis. Omdat manlief en ik nu samenwonen in het appartement dat hij grotendeels heeft ingericht, was ik erg benieuwd naar de uitkomst. Ja, we hebben samen al heel wat veranderd in dit huis en bij het woonshoppen zeggen we oh en ah bij dezelfde bank, lamp of stoel. Maar of we nou echt  dezelfde smaak hebben voor een hele woonkamer… dat was voor mij nog wel even de vraag! Laat staan voor een heel huis…

Dus begon onze avond zo:

 

Moodboard maken

 

Een grote stapel woontijdschriften, op de zwarte, glazen tafel die van mij bij de verhuizing niet mee hoeft. Van een oude verhuisdoos maakten we twee grote stukken karton. Lijm, schaar, koffie… en aan de slag! We besloten niet teveel bij de ander te kijken, zodat we echt ons eigen ideeën zouden uitknippen en opplakken. Ik vond het heerlijk, een hele avond in woonbladen kijken. Het begin was even moeilijk, ik vind zoveel mooi, maar wat wil ik nou echt in mijn eigen huis? Ik koos vrij snel voor een landelijke kast, maar die verdween na een tijdje toch weer van mijn karton. Ik vind het mooi om naar te kijken, maar het past niet helemaal bij wie ik ben.

Uiteindelijk is dit mijn moodboard geworden:

 

Moodboard

 

En dit is het moodboard van mijn man:

 

Moodboard

 

Zie jij wat ik zie? Ik vond de uitkomst echt super leuk! We kozen beide voor lichte kleuren, veel hout, een Scandinavische look. Ook kozen we dezelfde kast, dezelfde kleurtinten en veel groen door middel van planten. Oeh wat krijg ik veel zin in het inrichten en stylen van ons nieuwe huis! Ook leuk vond ik om te zien, dat hij iets meer kiest voor grove materialen, zoals de grof gebreide poef. Ook kiest hij voor stoerdere planten, de cactus in plaats van mijn lieve, zacht ogende planten. Ik kies voor iets meer frutsels, zoals mooie vaasjes en veel kussens en plaids. En ik heb echt teveel Eams look-a-like stoeltjes uitgeknipt! Maar ik zie het helemaal zitten om samen een nieuwe thuis te maken, én ik kan weer rustig slapen.

Ga je ook binnenkort verhuizen of een ruimte in huis opnieuw inrichten? Maak een moodboard! Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen.

 

3 thoughts on “Verhuizen = moodboard maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *