Twee stoere jongenskamers

Posted on Posted in DIY, Styling

Wát een eer! Mijn lieve vriendinnetje E vroeg mij haar te helpen bij het stylen van de kinderkamers in haar huis. Ze heeft de leukste tweeling van drie jaar oud. Ze hadden samen één babykamer, maar sliepen nu al een tijdje allebei op een eigen kamer. Die wilde vriendin E graag opnieuw stylen, zodat het toffe, stoere jongenskamers zouden worden. In deze blog laat ik je het resultaat zien.

Vriendin E heeft een prachtig huis, met vooral veel grijstinten en een mix van landelijk en strak. Een gezellige zithoek, prachtige nieuwe keuken en een grote eettafel waar altijd wel wat zelfgemaakt lekkers op staat. Ik vind het heerlijk om bij haar thuis te zijn. Toen ze me vroeg om mee te denken over de kinderkamers vond ik dat best spannend. Ze wilde graag de sfeer behouden zoals in de rest van het huis, maar ik vond eigenlijk dat er wel wat kleur in mocht voor de jongens. We kwamen op het idee van oud blauw, wat prachtig past bij de grijstinten in huis. Ook kregen we het idee om met hout te gaan werken. Steigerhout bijvoorbeeld, is stoer én mooi, en je kunt er van alles mee maken.

Vriendin E en haar man hebben deze zomer hard geklust! En ik mocht een dagje meehelpen. Ik deel graag het mooie eindresultaat met je.

 

styling kinderkamer

 

 

styling kinderkamer

 

styling kinderkamer

 

styling kinderkamer

 

styling kinderkamer

 

Zijn het niet ontzettend mooie, stoere jongenskamers geworden? Beide jongens hebben hetzelfde bed van Leen Bakker die vriendin E via marktplaats heeft gekocht. Slim! Ook hebben beide een blauwe en een grijze muur. Ik vind het blauw een hele mooi kleur en het grijs maakt het geheel net iets stoerder.

Vriendin E en haar man hebben uiteindelijk veel gedaan met wit steigerhout. Ze hebben dit wit gekocht, dat scheelt een hoop verven! Op de eerste foto zie je een vakkenkast van Ikea, waarop ze planken van wit steigerhout hebben gemonteerd, en wieltjes eronder. Zo is het een handig opbergmeubel voor speelgoed én tegelijk een leuke speelplek geworden. Het krukje hebben ze ook zelf gemaakt van steigerhout en gedeeltelijk in dezelfde kleur geverfd als de muur. Leuk effect!

Op beide kamers heeft vriendin E gebruik gemaakt van houten fruitkistjes, die ze wit heeft geschilderd, zodat het goed past bij het witte steigerhout. Ook hier zitten wieltjes onder, wat een stoer effect geeft. En daarmee is ook op de andere kamer een handige opbergplek én speelplek ineen gemaakt.

De twee grote kussens met het motief van een verkeersspeelmat heb ik een tijd terug gemaakt voor de verjaardag van de tweeling. Leuk dat ze er nog steeds graag op stoeien! En een heel gezellig hoekje zo, met de boekjes erboven. Zie je trouwens dat zakje aan de zijkant van de kledingkast? Daar zit hun pyama in, zo leuk!

De toffe sterren aan de blauwe wand hebben we gemaakt van steigerhout. Eerst hebben we een ster getekend op papier (we hebben hiervoor een ster uit de doos met kerstversieringen gebruikt!), deze uitgeknipt en daarna op het hout getekend.

 

zelf maken sterren DIY

 

Omdat we vrij grote sterren wilden en de planken steigerhout smaller waren, bestaat elke ster uit twee delen. Na het zagen en opschuren hebben we deze twee delen op elkaar geplakt. Eerlijk gezegd ging dat het best met secondelijm. Houtlijm was niet stevig genoeg en omdat ze boven het bed hangen, wilden we het niet riskeren dat er een helft naar beneden komt! Aan de achterkant van elke ster hebben we met schroeven een haakje bevestigd. Zo konden ze aan de muur gehangen worden. Al met al een hele klus, maar een ontzettend leuk resultaat!

Ik weet zeker dat de tweeling heel veel plezier heeft van deze mooie kamers. Hoe zorg jij ervoor dat de kinderkamers goed passen bij de rest van je huis, maar toch ook super leuk zijn voor je kids?

 

3 thoughts on “Twee stoere jongenskamers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *