Styling & organizing hobbykamer

Posted on Posted in Organizing, Styling

Ruim een jaar geleden besloten mijn man (toen nog vriend) en ik te gaan samenwonen, dus trok ik bij hem in, in zijn appartement. Spannend! We besloten om van één van de kamers een soort hobbykamer te maken. Zodat we ons hier konden terugtrekken als één van ons even alleen wilde zijn. Ik nam een paar kleine meubels mee vanuit mijn kamer en daarmee richtten we het kamertje in. Na een tijdje kwamen we tot de conclusie dat we dit kamertje vrijwel nooit gebruikten en werd het steeds meer een rommelhok. Een stapel papieren op het bureau, spullen die eigenlijk naar de schuur moesten bleven er te lang staan… Ik had zin in een nieuwe projectje en besloot daarom om een nieuw plan te maken voor deze kamer. 

Het plan moest aan een aantal voorwaarden voldoen. Ik wilde het opnieuw stylen, maar ook organizen, zodat het een mooie, maar vooral ook praktische kamer zou worden. Ik wilde er niet teveel geld aan uitgeven, omdat we het huis te koop hebben staan. Ik wilde dus zoveel mogelijk hergebruiken en de voorwaarde voor nieuwe spullen was, dat ze sowieso mee kunnen naar ons toekomstige nieuwe huis. Ook wilde ik graag dat het voor mij een fijne en rustige plek werd waar ik creatief bezig kon zijn én waar ik in één keer alles bij de hand had. Tot nu toe had ik op meerdere plekken in huis bakken of doosjes met stempels, papier, stofjes et cetera. Ik vind het fijn als alles een logische en vaste plek heeft. Verder moest het qua styling lijken op de plaatjes die ik had verzameld op mijn Pinterestbord over werkplekken: rustig, warm en klein beetje industrieel.

Oké, heel wat eisen en wensen dus! Ik ging aan de slag met het schetsen van mijn ideeën en kwam al snel tot de conclusie dat er een bureau moest komen over de hele breedte van de kamer. Het liefst met ruimte eronder voor de printer, voldoende opbergruimte en een ladekastje met industriële look. Om de benodigde opbergruimte te bepalen maakte ik eerst een inventarisatie van wat er allemaal opgeborgen moest worden. Omdat ik veel kleine spulletjes heb (washi tape, stempels, clips, stickers, labels…) leek zo’n ladekastje mij ideaal.

Omdat ik dus niet teveel geld wilde besteden, was het plan al snel om zelf een bureau te maken. Meten is weten, werd mij verteld. Dus ik ging in de weer met meetlat en nog meer schetsen en op naar de Ikea en de bouwmarkt. Eigenlijk had ik nog nooit zo’n grotere DIY-klus uitgevoerd, dus gelukkig ging manlief mee. Ook heel fijn voor het tillen van de planken!

Hieronder laat ik je het resultaat zien.

Zo zag het er eerst uit:

 

Hobbykamer - voor

 

 

Voor

 

 

En zo ziet het er  nu uit:

 

Hobbykamer - na

 

 

Na

 

 

Header

 

 

industriële lamp en klok

 

 

Industriele ladekast

 

 

Na

 

 

Ik ben heel blij met het resultaat!

Het kleine bureautje heb ik vervangen door een zelfgemaakt bureau over de hele breedte van de kamer. Hierdoor lijkt de kamer breder en ruimer en benut ik de ruimte heel goed. Ik heb het bureau gemaakt van underlayment. Vrijdag laat ik je zien hoe ik deze klus heb geklaard. Ook heel handig is de opbergruimte die dit bureau biedt voor mijn laptop en andere dingen die ik veel gebruik. Zo is het bureau altijd leeg en ziet het er snel opgeruimd uit.

De lamp op het bureau heb ik gekocht via marktplaats. Het industriële kastje dat voor het bureau staat is van Ikea. Het is heel handig want heeft zes lades met labels. Ik vind het ideaal dat de printer uit het zicht achter dit kastje staat en dat achter dit kastje in het bureau, ruimte is voor een extra stekkerdoos en het opbergen van snoeren. Zo is dat lekker uit het zicht opgeborgen.

Het schilderij heb ik laten hangen en eromheen kaarten met quotes gehangen in hetzelfde kleurenpalet. Ik vond het iets te zoet met al die pasteltinten en heb daarom gekozen voor een combinatie met zwarte accessoires. De industriële look van het ladekastje komt hier ook weer in terug.

Aan de andere kant van de kamer was een loze ruimte met alleen een tafeltje en de stofzuiger. Hier heb ik nu de vakkenkast (Expedit van Ikea) neergezet, met daarin prachtige vilten manden van de Hema. Ook die hebben een label gekregen. Alles heeft nu een nieuwe, vaste plek in deze kamer en ik heb er alles bij de hand. Ideaal! Daarnaast ben ik blij met de sfeer die de kamer nu heeft. De schapenvacht op de vloer, de kussen in de stoel en de vilten manden geven warmte aan de kamer en tegelijk blijft het een beetje stoer door het kastje en de lamp.

Ik ben tevreden en ik ben heel benieuwd wat jij hiervan vindt!

 

3 thoughts on “Styling & organizing hobbykamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *