Style je huis herfst-proof

Posted on Posted in Styling, Wooninspiratie

Joepie, de herfst is begonnen! Geloof me, ik ben echt geen fan van de regen en de kou, maar wél van mooie kleden op de bank, de kaarsjes aan en veel warme tinten en zachte materialen in huis. Bij ons thuis ziet het er op dit moment écht niet zo uit, het is er kaal (want veel verkocht via marktplaats) en vol met verhuisspullen en -dozen. Over twee weekjes is het zover! Even wachten dus nog, met die kaarsen en kleden… Onder het mom van voorpret, en natuurlijk ter inspiratie, deel ik vandaag een aantal style-je-huis-herfst-proof-tips en -plaatjes. Enjoy!

 

Warme tinten doen het goed

Bij herfst denk je snel aan oranje. Ik heb zelf niet zoveel met de kleur oranje en ik zal mijn huis dan ook niet snel stylen met oranje, rode of bruine accessoires. Maar naast die typische herfttinten, kun je ook met andere warme kleuren de herfst in huis halen. Koper is natuurlijk helemaal hip en een prachtige kleur voor de herfst, vind ik. Koper zou ik zelf toevoegen in kleinere spullen, zoals een kaarsenstandaard of een lampje. Daarmee kun je de frisse pasteltinten van de zomer makkelijk vervangen. Op deze foto vind ik dat erg mooi gedaan en tof gecombineerd met het kussen in oudroze, ook een goede kleur voor het najaar!

 

style je huis hersftproof

 

Mooie materialen

Kleden op de bank, daar ben ik fan van! Gecombineerd met mooie kussens natuurlijk. Kleden en kussens brengen veel sfeer aan in de woonkamer. Leg ze niet alleen op de bank, maar ook in een luie stoel, in de eethoek of op een mooie stapel naast de open haard. Ik houd van grove materialen, gebreid of gehaakt bijvoorbeeld, in natuurlijke, rustige kleuren. Ik vind het belangrijk dat een kleed lekker zacht aanvoelt, zodat je er zo onder weg wilt kruipen. Je hoeft het echt niet te houden bij één, drapeer er gerust twee of drie op de bank! Dat staat gezellig en uitnodigend, je zult zien dat je vriendinnetjes zich er ook in wikkelen als ze een kopje thee bij je komen doen. Zelf hebben we een groot, mooi kleed op de bank van Naco. Het is van katoen, waardoor je er ook op de iets minder koude dagen, lekker onder weg kunt kruipen. Oh en even onder ons: ik bedoel dus niet van die fleecekleedjes hè, die komen er bij mij echt niet in… Denk meer zoals op deze foto:

 

style je huis herfstproof

 

Blijf bij je eigen stijl

Als je een goede basis hebt in huis, dan kun je met accessoires mee veranderen met de seizoenen. Dat hoeft niet veel werk te zijn en ook niet veel geld te kosten. Zelf heb ik bijvoorbeeld een aantal herfst/winterkussens opgeborgen toen het lente werd. Die kan ik nu weer zo uit de kast halen. Ik vind ze nog steeds mooi en ze passen bij onze stijl en smaak. Je hoeft niet elke woontrend in huis te halen om een sfeervol en gezellig, warm thuis te creëren! Weet je niet goed wat je stijl en smaak is? Maak dan eens een moodboard en ga aan de hand daarvan shoppen.

Tips of hulp nodig? Neem contact op, ik denk graag met je mee!

Bron van de foto’s: pinterest en lifestyle blogs

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *