Nieuwe hobby: breien!

Posted on Posted in Styling

Vandaag heb ik zo’n heerlijke, huiselijke dag. Het huis ruikt naar het appeltaartje dat net uit de oven komt en ondertussen rond ik mijn allereerste breiwerk af! Nou ja.. breiwerkJE eigenlijk. Je moet simpel beginnen natuurlijk. In deze blog vertel ik je hoe ik dit nieuwe jaar ben begonnen met een nieuwe hobby: breien!

Met de ingang van het nieuwe jaar had ik zin in iets nieuws. Niks groots, geen nieuwe baan, opleiding of wat dan ook, maar gewoon iets simpels. Ik houd van handwerken, ik word er rustig van en ik vind het ontzettend gezellig om met een kopje thee en iets freubeligs op de bank te zitten. Ik heb enkele jaren in Noorwegen gewoond en daar heb ik leren haken. Daar kan iedereen haken, dat krijgen ze met de paplepel ingegoten. Wat wil je, met al die donkere dagen. Dan kun je het maar beter ontzettend gezellig maken in huis en daar zijn Noren echt heel goed in. Daar heb ik zeker iets van meegekregen in de jaren dat ik daar heb gewoond!

 

Nieuwe hobby: breien!

 

Voor het nieuwe jaar is mijn idee: leren breien en leren naaien. Ik heb het beide wel van mijn moeder geleerd vroeger, maar ik heb de technieken niet meer echt onder de knie, zeg maar. Voor Kerst had ik een leuk boek gevraagd over breien met grove naalden. Dan zie je ten minste resultaat na een avondje hobbyen, anders ben ik het al gauw zat.

Ik ben begonnen met iets simpels: een wolkenkussen. Eigenlijk alleen één simpele steek en daarnaast leren meerderen en minderen. Voor de leken onder ons: mij zei het eerst ook niets! Ik heb gewoon wat YouTube filmpjes bekeken en braaf het boek gevolgd en voilá, mijn eerste wolkenkussen is af!

 

Nieuwe hobby: breien!

 

Nieuwe hobby: breien!

 

Oh zo simpel, maar ik word er erg blij van. Aangezien er weer een paar vriendinnetjes zwanger zijn kan ik nog wel even door met het maken van dit soort kleine, makkelijke cadeautjes. En zo kom ik dus heerlijk de wintermaanden door.

Hoe maak jij er thuis een feestje van op de donkere avonden? Ik ben benieuwd!

 

 

 

4 thoughts on “Nieuwe hobby: breien!

 1. Heel leuk gedaan, zelf ben ik ook weer aan het freubelen leuke schaal gekregen en
  er iets gezelligs van gemaakt foto te zien op facebook

 2. Hoi nienke,

  Ik wil dit kussen ook graag breien maar kan nergens het patroon vinden. Kun je mij dit misschien sturen? Het is echt mooi geworden.

  Gr. Annet

  1. Hallo Annet,

   Leuk dat je het kussen ook wilt maken! Het patroon staat in het boek Breien en haken met dikke naalden van Hanna Charlotte Erhorn.

   Groet,
   Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *