Mooie kaartjes, ook voor in huis!

Posted on Posted in DIY, Wooninspiratie

In één van mijn eerste blogs over Lepeltje lepeltje & Winkels op Wielen, schreef ik dat ik zo gek ben op mooie kaarten. Altijd als ik kaarten in een rekje zie, moet ik even kijken en vaak koop ik er een paar. Naast dat ik ze leuk vind om naar te kijken, ben ik ook gek op kaartjes ontvangen en sturen! Dat laatste schiet er alleen heel vaak bij in… In ons nieuwe huis (nog maar 5 weken!) komt er een verjaardagskalender op het toilet, met een bakje met kaarten ernaast. Hopelijk zal ik het op die manier niet meer vergeten!

De afgelopen tijd ben ik geïnspireerd geraakt door mijn schoonzus, ze maakt de mooiste kaarten. Het is natuurlijk helemaal hip om te werken met typografische letters en zwart/wit. Schoonzus J heeft er echt oog voor vind ik. Volgens mij zit zij heel wat uurtjes te schetsen, je moet hiervoor echt wel wat geduld en precisie hebben. Ik heb een paar mooie van haar hand voor je op de foto gezet.

 

Mooie kaarten

 

Mooie kaarten

 

Mooie kaarten

 

Mooie kaarten

 

Als ik een kaartje van schoonzus J krijg (en dat is best vaak!) staat die altijd een hele poos op de schouw. Sommige van haar kaarten zijn ook heel erg geschikt om mooi op te hangen tegen een lichte achtergrond. Kies een paar teksten die je inspireren, wat felgekleurde washi tape en maak er een mooie collage van!

Van de week ben ik zelf ook eens aan de slag gegaan met typografie. Ik wilde een bedankje maken voor collega’s van wie ik afscheid nam. In dit geval niet zwart/wit, maar wel leuke letters op een label aan een potje.

 

Mooie kaarten

 

Mooie kaarten

 

Heb je niet zo’n getalenteerde schoonzus als ik en ook geen zin om zelf aan de slag te gaan? Laatst vond ik deze mooie kaartjes van Jots bij Loods5 in Amerfoort.

 

Mooie kaarten

 

Naar wie ga jij deze week een kaartje sturen?

 

2 thoughts on “Mooie kaartjes, ook voor in huis!

  1. Heeft ze papier en dat ronde stickertje om het gaatje ook zelf samengesteld, of kan je dat zo ergens kopen? (En waar dan? ) Ik zou graag zoiets maken voor een bedankje voor vrienden en familie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *