Mooi groen in huis

Posted on Posted in Styling, Wooninspiratie

De hoogste tijd voor een nieuwe blog! Zoals je wel hebt gemerkt is het hier op mijn blog de afgelopen weken wat stiller geweest. Ik ben namelijk net begonnen met een nieuwe baan. Dat is natuurlijk super leuk, maar kostte ook even veel tijd. Vanaf nu hoop ik weer wat meer tijd te kunnen besteden aan mijn blog.

Vandaag laat ik je wat mooie plaatjes zien van groen in huis. Ik houd ervan! Mooie planten, sfeervolle bloemen, ze geven (letterlijk!) leven aan je interieur. Ook kun je goed je stijl doortrekken in de planten en bloemen die je uitkiest. Dat zie je goed in de foto’s die ik heb gemaakt. Ze zijn allemaal van verschillende hoekjes in mijn huis. Op de ene plek kies ik voor stoer, op andere plekken voor lief en vrouwelijk. Laat je inspireren!

 

Mooi groen in huis

 

Ik kwam op het idee van deze blog door deze prachtige orchidee. Ik heb deze al jaren en hij doet het altijd erg goed. Een aantal keer per jaar geeft hij bloemen. Maar zo ontzettend mooi als hij er nu uit ziet heb ik hem nog nooit gezien! Ik houd van de kleur en de details van de bloemen zelf, licht en zacht, prachtig! Hij combineert zo ook heel goed met de pastelkleurige achtergrond en het geheel heeft een zoete, vrouwelijke, zachte sfeer.

 

Mooi groen in huis!

 

Ook dit kleine bosje bloemen heeft die vrouwelijke, zachte sfeer. Het roze hart op de achtergrond is veel feller van kleur, maar net zo lief. Gecombineerd met de warme uitstraling van hout en ook nog het woordje Love op het vaasje… zoeter wordt het niet!

 

Mooi groen in huis!

 

Houd je meer van iets stoerder?  Deze donkergroene plant heeft een speelse uitstraling door de losse takken, wat goed past bij een letterbanner. Bij zo’n speels geheel heb ik gekozen voor een strakke pot. Stoer, doordat het een simpel, recht model is, maar met een mooie, warme kleur.

 

Mooi groen in huis

 

Dit is de stoerste plan die ik in huis heb. Ik vind de kleuren prachtig! Ik heb voor deze strakke plant gekozen op de schouw (waarover ik eerdere deze blog schreef!) omdat ik op de schouw ook vaak leuke kaartjes en andere mooie dingen zet. Ik wil niet dat het te druk wordt. Met een plant zoals de orchidee zou het veel te snel een rommelige uitstraling geven. Deze plant geeft sfeer en houd het beeld rustig.

Hoe gebruik jij planten en bloemen om extra sfeer in huis te brengen? Ik ben benieuwd!

 

One thought on “Mooi groen in huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *