Make-over werkkamer: veel kleur en een rustig geheel

Posted on Posted in Styling, Wooninspiratie

Een poosje terug vroeg mijn schoonmoeder of ik haar werkkamer wilde restylen. Dat wilde ik natuurlijk maar al te graag! In deze blog vertel ik je alles over hoe we voor deze make-over te werk gingen: van overvolle kasten en een overvol bureau naar een kleurrijk moodboard en uiteindelijk een mooie, rustige werk- & relaxplek. 

Mijn schoonouders wonen nog in het huis waar mijn man is opgegroeid en de werkkamer van mijn schoonmoeder is dan ook de oude slaapkamer van mijn man. Sinds zijn vertrek was er niet veel aan gebeurd, dus: Ferrari-rode balken, een lampje uit de jaren 80 en zeil op de grond. Ik snapte wel dat mijn schoonmoeder hier iets aan wilde doen en jij waarschijnlijk ook als je deze foto’s van voor de make-over ziet:

 

Make-over werkkamer

 

Voorbereiding van de make-over
Ik heb mijn schoonmoeder gevraagd wat ze in deze kamer graag wilde. Ze is peuterleidster en bereidt regelmatig dingen thuis voor. Ze wilde dus een ruim bureau en voldoende opbergruimte. Ook wilde ze een lekker hoekje met een fijne stoel, waar ze kan genieten van wat tijd voor zichzelf. Mijn man en ik hebben mijn schoonouders geadviseerd om te beginnen bij de basis: de hele kamer verven, van top tot teen. Nieuw behang (enkele muren waren behangen en dat was versleten) en het liefst ook een mooi vloertje. Ook heb ik een voorstel gemaakt voor de indeling, waaronder een bureau op maat in de hoek voor het raam.

Een moodboard maken
De volgende belangrijke stap vond ik het maken van een moodboard. Mijn schoonmoeder heeft een leuke, moderne smaak en houdt van kleur. Maar om er goed achter te komen wat ze voor haar eigen plekje wilde, heb ik haar gevraagd om eens te laten zien wat zij nou echt mooi vindt. Onder de plaatjes die ze heeft gekozen heb ik de kleur van het behang, de nieuwe vloer en de kleur wit van de muren geplakt, die ze zelf al had gekozen.

 

Make-over werkkamer moodboard

 

Met dit moodboard en een plan voor de indeling, ben ik gaan shoppen! Dat was ontzettend leuk om te doen. Tegelijkertijd ging mijn schoonvader aan de slag in de kamer: hij heeft de kamer van top tot teen geverfd (met wat hulp van ons natuurlijk!), behangen, een nieuwe vloer gelegd én een bureau op maat gemaakt, met daarboven planken aan de muur. Een ontzettend mooie basis en wát een verbetering was dat. Het resultaat van dit alles zie je hier:

 

Make-over werkkamer

 

Make-over werkkamer

 

Make-over werkkamer

 

Make-over werkkamer

 

Make-over werkkamer

 

Eerlijk gezegd vond ik het ontzettend spannend! Zou ze het wel mooi vinden? Zelf vind ik het geslaagd: door de mooie basis met hout en lichte kleuren, komen de uitgesproken kleuren goed tot hun recht. Het gaatjesbord aan de muur, met de foto’s van het gezin, geeft een persoonlijk gevoel aan de kamer. En het meest belangrijk: mijn schoonmoeder is blij met het resultaat en geniet nu van haar eigen fijne plek!

Heb je ook zin in zo’n make-over in huis? Begin met een goed plan en het maken van een moodboard. Meer over het maken van een moodboard lees je hier. En je mag me natuurlijk altijd om tips vragen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *