Kersttafel-decoratie

Posted on Posted in DIY, Styling

Volgens het leuke testje van vtwonen, waarin je kunt ontdekken welk kersttype je bent, houd ik van basic. Basic kerstdecoratie: veel natuurlijke materialen, lichte kleuren, niet teveel tierlantijntjes en blingbling. Dat kon je ook al zien in mijn laatste blog over kerstdecoratie in huis. Het enige wat echt glimt in ons huis, is manliefs favoriete kerstengel die hij in de vitrinekast heeft gezet. Ik ben dus heel tevreden over het gezellige kerstgevoel in huis. Alleen had ik dit jaar weer één probleem: een kersttafelkleed.

Elk jaar gebeurt er precies hetzelfde: een paar dagen voor Kerst bedenk ik me dat ik geen mooi tafelkleed heb. Ik zoek de hele stad af naar een mooi kerstkleed, maar alles is natuurlijk al weg zo vlak voor Kerst. Stom, maar op de een of andere manier is het elk jaar hetzelfde liedje. Ik had me er al bij neergelegd dat het een lelijk, plastic, kitscherig kleed zou worden, óf beter misschien helemaal geen kleed, tot ik bij de Ikea liep voor de laatste kerstcadeautjes. Daar zag ik een heel mooi, heel basic tafelkleed! Niks geen kersttafelkleed, maar wel heel mooi. Met een paar simpele, creatieve ideetjes hebben we morgen, als de familie komt eten, een prachtige tafel met een hoog kerstgevoel!

 

kersttafel-decoratie

 

Het dennentakje heb ik van de kerstboom geknipt, zie je niks van! De grappige servetten heeft manlief bij het kleed uitgezocht. De gouden sterretjes heb ik met een pons uit goud papier geknipt. Zo lekker simpel, en toch heel feestelijk!

 

kersttafel-decoratie

 

De sterren van papier, die aan de lamp hangen, heb ik van een vriendinnetje gekregen. Je kunt ze kopen bij de Hema, maar ook heel makkelijk zelf maken. (De prachtige lamp is trouwens van Loods5!)

 

kersttafel-decoratie

 

Toen ik mijn nieuwe kleed op tafel legde, bedacht ik me dat ik het toch wel erg goed heb. Mijn enige kerstprobleem is het tafelkleed! Niks geen basic kerst, maar een kerst vol gezelligheid met familie, een mooi kerstnachtdienst, een rijkelijk gedekte tafel en ook nog cadeautjes. Dat kan lang niet iedereen zeggen. En dus besef ik me, dat het kerstgevoel, naast al het moois, vooral bestaat uit een gevoel van dankbaarheid voor alles waarvan ik mag genieten en liefde voor de mensen om me heen.

Als ik uit het raam kijk, zie ik mijn overbuurvrouwtje van 86 in haar eentje aan tafel zitten. Ik weet wat ik ga doen. Ik bak een lekker notenrozijnenbrood en breng het bij haar langs. Misschien drink ik ook nog wel een kopje koffie met haar. Hopelijk heeft ook zij, en heb ook jij, een net zo’n fijne, rijke Kerst als ik!

 

 

2 thoughts on “Kersttafel-decoratie

  1. Lieve Nienke, prachtig om je blog te volgen. Ik ben trots op je dat je zo creatief bent en je creativiteit deelt met anderen Kerst, een heel rijk feest. Ook om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Met name dacht ik aan de bewoners van onze straat. Hoe kunnen we contact hebben met elkaar. Ik heb 30 buren een boekenlegger gegeven over vrede. En daarbij een brief geschreven waarin o.a. stond hoe leuk het is dat de kinderen in alle vrijheid met elkaar op straat spelen. Dat toen iemand zijn rug gebroken had geholpen werd door heel veel buren. Dat we elkaar groeten en een praatje maken. Dat is waar de Here Jezus nou voor op aarde is gekomen.
    ….Maar…..Vergeet die ene niet die zich niet laat zien, die niets heeft [of 2of4 of1000zenden.] Wat een mooie opdracht he. Jij door mij mee te laten genieten met je mooie creaties. Jij voor je overbuurvrouw.Gr. Els Visser.

    1. Hallo tante Els, bedankt voor uw lieve reactie op deze blog! Mooi wat u hebt gedaan voor uw buren. Ik wens u een hele fijne jaarwisseling en alvast een bijzonder mooi 2016. Groetjes, Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *