Interieuradvies voor onze nieuwe woonkamer

Posted on Posted in Styling, Wooninspiratie

De toffe woonwinkel Eijerkamp ken ik eigenlijk alleen van het vtwonen programma op SBS6. Mijn absoluut favoriete programma, dat ik geen enkele zondagavond wil missen! Ze werken samen met Eijerkamp en zo kwam ik op de website van deze woonwinkel terecht. En yes, je kunt er terecht voor een (gratis) interieuradvies!

Zo kwam het dat manlief en ik onlangs voor het eerst in Eijerkamp rondliepen. Slim gedaan, want als je binnenkomt zie je direct een grote afdeling van vtwonen. Daar wil iedereen natuurlijk wel een kijkje nemen, zo ook wij. Maar al snel moesten we naar boven voor onze afspraak.

We gaan verhuizen van een appartement naar een eengezinswoning. Ook zijn onze stijlen veranderd én gaan we voor het eerst samen een huis inrichten. We willen heel graag dat dit nieuwe huis ons een fijn thuis-gevoel geeft. Een plek die we samen creëren en beide erg mooi vinden. Met zo’n nieuw huis zijn er een hoop keuzes om te maken. Voor dit interieuradvies hadden we dan ook een aantal specifieke vragen voorbereid.

Bijvoorbeeld: hoe groot kunnen de meubels zijn in deze grote, nieuwe woonkamer? Als je een nieuwe bank koopt, dan graag in één keer goed, toch? Hoe creëer je een ruime zithoek, zonder dat de afstand van de bank tot de tv 5 meter is (van muur tot muur)? Hoe pas je op een mooie manier kleur toe op de muren, in zo’n grote ruimte?
Ook hadden we onze moodboards meegenomen, waarover ik eerder deze blog heb geschreven. We hadden een plattegrond mee, en foto’s en de afmetingen van spullen die mee moeten naar het nieuwe huis (op advies van Eijerkamp). We hadden ons voorgenomen om niet teveel van onze eigen ideeën in te brengen, maar vooral het ultieme plan van de interieurstylist af te wachten…

Met dat laatste gingen we direct de mist in. We schoven aan tafel bij interieuradviseur B. Een aardige, jonge vrouw die veel interesse toonde in ons en onze wensen. Als eerste wilde ze weten waar onze knelpunten lagen. Daarna bekeek ze wat we hadden meegenomen. Ze stelde veel vragen en liet ons onze ideeën vertellen. Opeens hadden we zelfs al een fotootje laten zien van de bank die we op het oog hadden! Even dacht ik, en nu? Straks tekent ze ons eigen plan uit… maar niets was minder waar!

B. begon te schetsen, begon nog eens overnieuw en toonde ons langzaam dit mooie plaatje:

 

interieuradvies

 

De tafel staat in het verlengde van de keuken. In haar eerste opzet (en in mijn plan) stond deze haaks op de muur en ”blokkeerde” daardoor de looproute van de keuken naar de zithoek. Die loopt nu goed door. Ook wilde ik een bankje aan de tafel, wat volgens B. geen handig idee is met een ovalen tafel. De tafel heb ik trouwens snel gekocht na het schrijven van mijn blog hierover, ik kon niet meer wachten! We hebben aan de tafel 4 witte look a like Eams stoeltjes, waar we nog twee andere bij zullen zetten. De tip van B. is om boven de ovalen tafel geen lange/rechthoekige lamp te hangen, maar twee ronde. Net als met een recht bankje aan de tafel, ga je met een rechte lamp ”tegen de vorm in”.

De verrassing voor mij is de bank halverwege de kamer. Daarmee creëer je een gezellige, knusse zithoek. In deze opstelling is een lange bank (zonder longchair of hoek) mét een hocker heel praktisch. Zo kun je toch loungen op de bank, met de hocker onder je voeten, maar heb je geen pompeuze bank staan en kun je schuiven indien nodig. Tegenover de bank staat een laag tv-meubel van ruim drie meter lang. Daarmee creëer je voldoende plaats voor mooie styling objecten, en heeft de extra fauteuil (bij het raam, naast het tv-meubel) een plekje om iets neer te zetten. Als fauteuil willen we graag een hangstoel. De tip van B. is om deze niet aan het plafond te hangen, maar in een standaard, zodat je de stoel kunt draaien wanneer je lekker naar buiten wilt kijken. Top idee!

Op de muren willen we iets met de kleur grijsgroen. B. stelde voor om de muur achter de bank een kleur te geven, daartegen komen twee hoge kasten om de kamer in balans te houden (ten opzichte van de lagere bank en het lage tv-meubel). Ook komt ons konijntje daar te staan bij een extra, gezellig zithoekje die we zelf gaan maken. Omdat die muur vrij rustig is qua meubels, kan deze goed een kleur gebruiken. De muur heeft een wat vreemde vorm, omdat de kamer is uitgebouwd. Om goed zicht te krijgen op wat kleur op die muur doet, tekende de interieuradviseur dit zij-aanzicht:

 

Interieuradvies

 

Ook maakte ze dit op de computer in 3d, om ons het verschil te kunnen laten zien tussen de hele muur verven, of alleen een gedeelte, zoals op de tekening hierboven. Met elkaar zagen we dat het mooier is om dit laatste toe te passen, zodat je geen accent legt op het rare hoekje in de muur (links bovenin), wat ontstaan is door de uitbouw.
De andere muur blijft wit, maar vraagt daarom wel om iets extra’s, zoals kunst. Manlief en ik houden erg van planten, zoals je kunt zien op onze moodboards. Daarom kwam de B. met het idee om achter de eettafel enkele planten te hangen. Bijvoorbeeld in die toffe macramé hangers die je nu veel ziet… leuk idee!

Wow, wat een tips kregen we in een uur! Ik was echt onder de indruk. De interieuradviseur luisterde uitgebreid naar onze ideeën en wensen, en kwam vervolgens met een heel verrassend resultaat. Wij kunnen zo weer verder met het uitwerken van onze plannen. Mochten we opnieuw hulp willen, dan kunnen we een tweede afspraak bij haar maken waarin ze een 3d tekening uitwerkt.

Welke van de ideeën ga jij toepassen in je huis?
Kun je zelf ook wel wat tips gebruiken voor je interieur? Hier vind je de website van Eijerkamp en alle informatie over het interieuradvies. Snel even kijken!

PS: Dit is geen gesponsord bericht. Ik schrijf  hier gewoon over omdat ik het een hele leuke ervaring vond!

2 thoughts on “Interieuradvies voor onze nieuwe woonkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *