DIY tuinbank – naar buiten!

Posted on Posted in DIY, Styling

Geniet je ook zo van het ontzettend lekkere weer? Ik geniet dit voorjaar voor het eerst van ons huis mét tuin, in plaats van een klein balkon. Wat is dat heerlijk! Het inrichten van de tuin is net zo leuk als het inrichten van ons huis, heb ik ontdekt. Afgelopen week heeft manlief een ontzettend leuke DIY tuinbank gemaakt. In deze blog laat ik je dit zien en lees je hoe je dit in jouw tuin ook kunt doen!

 

DIY tuinbank

 

DIY tuinbank

 

DIY tuinbank

 

Is ie niet tof? De DIY tuinbank bestaat uit betonnen u-profielen, die op hun zijkant tegen elkaar aan staan. Voor erbovenop heeft manlief een plank gemaakt van steigerhout, zodat er een heerlijk bankje is ontstaan. Op deze plek in de tuin is er ’s ochtends het eerst zon. Dat wordt dus heerlijk wakker worden met een kopje koffie!

Wil je ook zo’n bankje? De betonnen u-profielen hebben we via internet besteld, je kunt kiezen uit verschillende kleuren beton. Ze werden tot in de tuin afgeleverd. Ideaal, want ze zijn ontzettend zwaar! Het houten gedeelte is dus van steigerhout, wat je in de bouwmarkt makkelijk op maat kunt laten zagen. Je kunt er kiezen uit verschillende kleuren. De plank bestaat uit twee steigerhouten planken die aan de onderkant aan elkaar zijn bevestigd met latjes. Een leuk, speels effect vind ik. Steigerhout moet je wel even beitsen voordat je het in de tuin gebruikt, anders blijft het niet mooi. Wij hebben een blanke beits gebruikt.

In totaal is het bankje ongeveer 45 centimeter hoog, de meest gangbare zithoogte. Op het bankje kun je dus heerlijk zitten, maar het is ook een leuke plek om mooie spulletjes neer te zetten. Zoals het mooie olijfboompje en kussens om de tuin aan te kleden. In de nisjes ligt het hout voor de tuinkachel. Vind je die ook niet heel tof? Dit was mijn verjaardagscadeautje voor mijn lief, welke ik na urenlang zoeken op internet uiteindelijk via marktplaats heb gekocht.

De rest van de tuin pakken we stukje voor stukje aan, dus je kunt de komende maanden nog meer inspiratie voor de tuin verwachten. Ik ben heel benieuwd hoe jij je tuin hebt ingericht, misschien brengt dat me nog op ideeën!

Geniet van de lente!

One thought on “DIY tuinbank – naar buiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *