DIY Kapstok

Posted on Posted in DIY, Styling

Samen met mijn man woon ik alweer enkele weken in ons nieuwe huis. Heerlijk! Ik geniet elke dag van de ruimte, het licht en vooral van ons mooie interieur. Eén van de dingen waar ik trots op ben is onze DIY kapstok. Ik deel graag wat mooie plaatjes van onze gang met je!

 

DIY kapstok

 

Ik vind de gang een belangrijk onderdeel van de benedenverdieping en wilde deze dan ook graag, samen met de woonkamer, als eerste aanpakken. Ik vind het leuk als je bij ons binnenkomt en direct onze smaak en stijl ziet. Dat is goed gelukt.

Het behang hebben we besteld via Flinders en is van Ferm Living. Het zit er mooi strak op, dankzij de behangkunsten van mijn ouders. Tip: laat een granollen muur eerst stuken voordat je gaat behangen. Dat hebben wij ook gedaan en daardoor is het superglad en ziet het er extra mooi uit.

 

DIY kapstok

 

DIY kapstok

 

Samen met mijn handige man heb ik deze DIY kapstok gemaakt van underlayment en steigerbuis. Ik had allerlei plaatjes verzameld op Pinterest en aan de hand daarvan een eigen idee bedacht. Als ik iets in mijn hoofd heb weet mijn man meestal hoe dit uitgevoerd kan worden. Heel handig! Ik vind het echt ontzettend leuk dat we deze echt samen hebben bedacht en gemaakt. Ik heb lang moeten nadenken over de haken. Uiteindelijk heb ik het leer bij een schoenmaker gekocht, een restlapje voor een paar euro. Ze hangen met drukknopen aan de steigerbuis. De haken heb ik door het leer gehaald door twee kleine inkepingen in het leer te maken. Op deze manier gaan de haken niet los als je je jas van de kapstok haalt.

 

DIY kapstok

 

Toen alles af was bleek dat de muur achter de verwarming best wel lelijk was. Daarom hebben we dit plankje op de verwarming gemaakt, zodat je niet van bovenaf achter de verwarming kunt kijken. Dat maakt het helemaal netjes en af, én is een handig plekje voor je sleutels of de post die op de bus moet.

Wat vind je van deze gang? Doe jij ook moeite om je gang op te leuken, of is die juist al laatst aan de beurt?

* Stay tuned want de komende tijd zal ik meer moois uit ons nieuwe huis laten zien!

 

4 thoughts on “DIY Kapstok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *