DIY: de apothekerskast

Posted on Posted in DIY, Organizing

Ken je dat? Een kleine keuken waarin je de ruimte net niet optimaal benut? Zo één hebben wij, of beter: hádden wij. Je weet wel, de keuken loopt net niet tot aan de muur en je hebt wat ruimte, een paar decimeter, over. Op zich helemaal niet erg, maar wel onhandig als je keuken al zo klein is dat je er amper al je spullen kwijt kunt. Ook kom je er niet goed tussen met de stofzuiger of de dweil, en zo blijft het een gek, viezig hoekje. Manlief keek naar het programma Eigen huis en tuin (vaker doen, schat!) en raakte geïnspireerd door deze aflevering waarin er een apothekerskast werd gebouwd.

Samen met mijn handige zwager, met wie hij ook onze schouw zelf maakte (waarover ik deze blog schreef!), bouwde hij zo’n apothekerskast voor onze keuken. Check hier het resultaat! (Zoals ik al zei, gek hoekje, dus foto’s maken was ook een beetje lastig.)

 

DIY apothekerskast

 

DIY apothekerskast

 

DIY apothekerskast

 

Zoals je ziet biedt dit kastje echt heel veel opbergruimte. Samen met manlief heb ik eerst bedacht wat er allemaal in dit kastje moest komen: alle keukenhanddoeken, theedoeken en schoonmaakdoekjes, onze kookschorten en schoonmaakproducten. De bovenste vakjes zijn alle drie ongeveer even groot, en de onderste hoger voor de flessen. De doekjes rol ik op, zo kun je er veel meer kwijt – tip!

Manlief heeft dit kastje gemaakt van hout dat we over hadden na het maken van de schouw en hetzelfde geldt voor de verf. Het enige wat we voor dit kastje hebben gekocht zijn vier wieltjes en wat zacht tape. De tape hebben we langs het gastfornuis en de muur geplakt, zodat het kastje hierlangs rolt. Zo beschadigt er niets.

Wil je ook op zo’n handige manier je ruimte benutten? De apothekerskast kan in elke ruimte en in elk formaat een slimme opbergplek zijn! Ze zijn best wel duur om te kopen, bijvoorbeeld als je een nieuwe keuken laat plaatsen, maar echt niet moeilijk om zelf te maken. Check de aflevering van Eigen huis en tuin voor alle tips en trucs!

Wat is jouw super slimme DIY opberg-zelfmaakklus?

 

 

2 thoughts on “DIY: de apothekerskast

  1. Mooi voor in de slaapkamer, een strakke witte hoogglans apothekerskast. Met genoeg opbergruimte voor alle overhemden, jurken en andere kledingstukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *