Beton in huis – voor een beetje stoer

Posted on Posted in Styling
Beton in huis!

Ik houd van een licht interieur. In onze woonkamer vind je een lichte, houten vloer, een licht vloerkleed, een lichtgrijze bank en veel wit. Gecombineerd met hout, een grijsgroene muur, een roze lampje en… beton! Ik ben er dol op. Het maakt ons interieur namelijk net een beetje minder lief. Precies de bedoeling.

Een klein beetje stoer…

Door het toevoegen van beton wordt ons huis een heel klein beetje stoer. Het is een mooi, natuurlijk materiaal, helemaal niet erg als er een buts of vlekje op komt. Door de mooie grijze tint past het precies bij de lichte kleuren in huis.

 

Beton in huis

 

Beton in huis

De tafeltjes zijn van Loods5, de lampjes van het merk Zuiver.

 

In de zithoek hebben we een ronde betonnen tafel gecombineerd met een wit tafeltje. De betonnen tafel is zwaar, in tegenstelling tot het witte tafeltje, dat je zo even naast de bank kunt schuiven voor je kopje koffie. Ik vind het leuk om het beton te combineren met pastelkleurige vazen met mooie bloemen. Een goede combi van stoer en vrouwelijk, wat mij betreft. Boven de tafeltjes hangen twee betonnen lampen. Ik vind ze te gek!

Het gezellige gevoel van een zithoek

Onze woonkamer is recht toe recht aan, geen hoekjes of verspringingen. De kamer is uitgebouwd en heeft drie prachtige ramen in het dak, waardoor het aanvoelt als een lichte, open plek. Om de zithoek te kaderen en het dat gezellige, besloten gevoel te geven, hebben we onder andere gekozen om de hanglampjes boven de salontafels te hangen. Het was even puzzelen, door het schuine dak en de ramen, maar nu hangen ze precies goed! (En o ja, het was even wennen… we hebben beide meerdere keren ons hoofd gestoten en dan is zo’n betonnen lampje best hard!)

Een extra loungehoekje

Aan de andere kant van de woonkamer hebben we een extra zitplekje gemaakt. Het perfecte plekje om ’s avonds nog even te werken, of, veel beter, lekker netflix te kijken. Het betonnen klokje aan de muur was de finishing touch, ik ben super blij met dit hoekje in huis!

 

Beton in huis

 

Beton in huis

De loungekussens zijn van Loods5, de andere kussens zijn zelfgemaakt.
Het klokje is van Zuiver en de lamp van Muuto.

Heb je afgelopen zomer mijn blog over onze DIY tuinbank gelezen? Ook van beton! Goede match dus, tussen binnen en buiten.

Durf jij het aan, beton in huis? Ik ben benieuwd!

 

 

2 thoughts on “Beton in huis – voor een beetje stoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *